image

Findig audits

Findig realiseert in- en externe audits.

Een audit is een onafhankelijk onderzoek dat vooraf inhoudelijk is opgesteld op basis van verschillende criteria waar een bedrijf, instelling of organisatie aan moet voldoen. Met een positieve audit laat een organisatie betrouwbaarheid en zekerheid zien voor eventuele klanten, relaties en de markt. Een rapport of keurmerk, het resultaat van de audit, kan een antwoord zijn op de kwaliteitseisen die gevraagd worden door de branche, maar kan ook als marketing tool ingezet worden.

Een audit wordt uitgevoerd door een auditor van Findig. Een onafhankelijke auditor is neutraal en onderzoekt tijdens een audit (bezoek) of een organisatie aan criteria in een bepaalde norm voldoet op basis van objectief bewijs. Dit bewijs kan bestaan uit bv documenten, registraties, informatie uit interviews. De auditor, of een audit team, evalueert en formuleert feedback. Vervolgens kan er een advies op basis van de constateringen worden gegeven. De feedback en het advies kan worden gecommuniceerd via het auditrapport, maar ook in een persoonlijk gesprek.

Audits helpen uw organisatie dus enerzijds om te verbeteren waar mogelijk en anderzijds maakt het rapport naar externen aantoonbaar dat u voldoet aan de criteria die zij aan uw organisatie stellen.

Nieuwsgierig naar onze visie op uw organisatie en uw behoefte in het kader van auditeren? Wij – Marieke Dik & Hotty Nijdam – gaan graag het gesprek met u aan. Contact Findig voor een vrijblijvende afspraak!